Cristina Lupu

Cristina Lupu este cantautor/artist independent, scrie cântece de dragoste și le cântă cu plăcere și altora. În 2015 urca pe scena Vocea României în echipa lui Tudor Chirila, unde face primele lecții de canto; urmează o serie de cursuri particulare (chitara, canto, actorie, teoria muzicii), iar între 2020-2022 este studentă a Facultății de Compoziție, secția Jazz, la Universitatea Națională de Muzică din București.

În prezent lucrează la un album de piese originale (de dragoste!) sub titlul provizoriu de ‘Sweet Amnesia’, ce cuprinde o colecție de povești adunate de-a lungul câtorva ani neliniștiți. De ceva timp le testează în concerte intime prin grădinile și ceainăriile Bucurestiului, dar și pe scene mai mari, în deschidere pentru artiști că Luiza Zân sau The Mono Jacks șI la festivaluri că Femei pe Mătăsari, Weekend Sessions sau Vadoo Chill Fest.

‘Sweet Amnesia’ a luat naștere în urma cu 5 ani, în serile și nopțile albe petrecute cu chitara în brațe, după serviciu; un calup de cântece amestecate, uneori jucăușe, uneori nostalgice, alteori ironice, nervoase, gălăgioase; un one-woman show (voce/chitară) confesiv, o privire pe gaura cheii în lumea unei fete oarecare.