Iulia Popovici

Jurnalist / Curator de arte performative

Iulia Popovici este critic de artele spectacolului și curator cu sediul în București. De asemenea, este expert în programele culturale românești și europene. În 2016, a fost consilier al ministrului român al Culturii.

A publicat pe larg despre scena alternativă a artelor spectacolului, colective și artiști din România și Europa de Est, provocările sociale ale artelor contemporane și schimbarea practicilor de lucru. Este unul dintre fondatorii ATIC (Asociația Trans-sectorială a Independenților din Culturală), o organizație de advocacy care oferă, de asemenea, sprijin fiscal și juridic lucrătorilor culturali independenți.

În perioada 2011-2018, a fost co-curator al Platformei independente de artele spectacolului a Festivalului Temps d’Images. A organizat o serie de showcase-uri și programe de artele spectacolului independente în România și în străinătate.

Cea mai recentă publicație: ‘Metaforă. Concept. Protest. Performance Art în România și Moldova’ (cu Raluca Voinea; Idea Design & Print / tranzit.ro, 2017).