Corina Ciuplea

Artist Manager, Bucharest Film Orchestra / Cellist @ Muse Quartet

Corina Ciuplea-Turcan a studiat violoncel la Universitatea de Muzică București. Încă din timpul facultății a înființat Muse Quartet din dorința de a crea un string-quartet nonconformist pe piața românească. De la preluări inedite de lucrări non-clasice, street performance și colaborări cu artiști de indie, pop-rock, electronic sau hip hop, Muse Quartet a consacrat ideea de quartet alternativ. Această inițiativă de a crea un “pod” între lumi și între instrumentiști cu un background muzical diferit a devenit un trend iar Corina (prin mai multe acțiuni independente) a demonstrat că acest crossover este posibil și la scara mare – iar de 8 ani organizează orchestre non clasice pentru diverse colaborări pe scene alături de artiști ca Golan, Vita de vie, Deliric, Alexander Knappe, Goran Bregovic, Zdob si Zdub, Vunk, byron, The MonoJacks, Robin and the Backstabbers, Lucia, Andra, Akua Naru, Stefan Banica jr sau Bruce Dickinson – The music of Jon Lord and Deep Purple.

Tot ca o necesitate pentru piața noastră culturală în continuă dezvoltare, Corina a fondat și Bucharest Film Orchestra – un proiect care interpretează și înregistrează coloane sonore de teatru și film. Așa s-a înregistrat soundtrackul filmului România Sălbatică, după câteva decenii de “liniște” în muzica de film românesc cântată de o orchestră, a venit acest revival iar muzica a fost premiată cu Premiul Gopo pentru cel mai bun soundtrack original.

De-a lungul anilor Corina a lucrat în festivaluri precum Femei pe Mătăsari, Festivalul Internațional George Enescu (și a colaborat cu organizatorii festivalului Sonoro și CellEast). În proiectele în care se implică, ea este recunoscută ca un liant între lumea clasică și scenele alternative, cum au fost de exemplu show-urile Deliric cu orchestra din cadrul festivalului Untold din Cluj.

Deși autodidactă în acest domeniu, experiența și prestigiul de a lucra alături de edituri majore din lume, pe compozitori și lucrări importante publicate, Corina a devenit expert în domeniu și este invitată la universități de muzica din Europa pentru a susține seminarii, workshop-uri și masterclass-uri pentru aceasta disciplina.