Au început înscrierile pentru Women in Music Business Mentorship Program – programul de mentorat dedicat femeilor din industria muzicală din Romania

Până pe 7 august, femeile aflate la începutul carierei lor în music business se pot înscrie gratuit la Women in Music Business Mentorship Program – a doua ediție a programului de mentorat dedicat doamnelor și domnișoarelor din industria muzicală din Romania. 10 femei-lider din industria muzicală vor ghida 10 femei la început de drum timp de 7 luni, perioadă în care le vor oferi suport, informații, inspirație și vor împărtăși experiențe de învățare ingenioase.

Programul a debutat anul trecut sub numele de MEWEM Romania, ca parte a proiectului european MEWEM Europe. Ca urmare a feedback-ului foarte bun, organizatorii și-au propus să-l continue și in acest an, pe forțe proprii sub denumirea de Women in Music Business Mentorship Program. Proiectul adresează o problemă frecventă din industriile culturale și creative – subreprezentarea profesională a femeilor. Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este în continuare dominat de bărbați.

„Feedback-ul extraordinar primit la prima ediție a programului de mentorship ne-a confirmat necesitatea acestuia și ne-a încurajat să-l continuăm. Structura rămâne aceeași, dar am decis să-i prelungim durata de la 3 la 7 luni și să introducem mai multe întâlniri de grup și sesiuni de workshop-uri. Ne propunem ca prin acest proiect să contribuim la o generație nouă de antreprenoare în industria muzicală”, declară Carina Sava, coordonatoarea proiectului.

 

Mentorii Women in Music Business Mentorship Program 2022 vor fi:

Alina Manole – Luna Pătrată
Anamaria Hâncu – SAGA Festival // INNA, Antonia & Delia
Anca Lupeș – Indiero // MMB // Star Management
Gilda Comârzan – Radio Guerrilla
Ioana Chereji – UNTOLD & Neversea
Iulia Pop – Overground Music
Laura Coroianu – EMAGIC
Mara Ciama – Irina Rimes, Vanotek & Dara
Olga Juverdeanu – Global Records
Roxana Alexandru – Romanian Artists Agency

 

Înscrierea în program este gratuită. Înscrierile se vor desfășura în perioada 30 mai – 7 august, iar numele celor 10 participante selecționate pentru participarea în proiect se vor anunța în data de 7 septembrie. Programul va consta în participarea la sesiuni one-to-one cu mentorii, întâlniri de grup, workshop-uri și paneluri pe diverse teme legate de industria muzicală.

Women in Music Business Mentorship Program este organizat de Asociația Women in Music Romania și este susținut de Asociația RAW Music.

Meniu