Mădălina Pavăl

Artistă

Bine ai venit în lumea mea. Sunt Mădălina Pavăl, dau viață și formă ideilor, uneori prin muzică, alteori prin proiecte creative. Sunt Mădălina Pavăl și activez deja de 10 ani de scena muzicii alternative. Tot atunci m-am mutat în București, unde am studiat la Universitatea de Muzică.

Mi-am adus poveștile și rădăcinile cu mine. Primul proiect în care le-am dat viață a fost alături de trupa Subcarpati, timp de 3 ani am cântat împreună. Colaborarea noastră s-a derulat pe perioada a două albume, numeroase concerte și videoclipuri.

Albumul meu de debut, „Oamenii se fac dor” (2019), a fost o colecție de sentimente ce ne reprezintă pe noi ca români – 7 cântece reinterpretate din folclorul nostru. A fost lansat în cadrul stagiunii de orchestră la Universitatea de Muzică, București. Prin intermediul scurt metrajului „Ieși, Soare!” am anunțat formula de orchestră, cu cei 11 muzicieni care mi s-au alăturat. Video-ul este o poveste în două cântece, inspirată dintr-o invocație copilărească din folclorul românesc, care aduce și semnele încheierii unei perioade grele pentru noi toți, dar și optimism și bucuria de a ne revedea, de a cânta, de soare și de muzica.

Împreună cu Alexei Țurcan – producător și compozitor – am pus bazele unei formule de performance ce se numește Mădălina Pavăl Orchestra. Credem că am reinventat sonoritățile românești când am îmbinat texturi din lumea clasică (quintet de coarde, harpă, flaut) cu diniamica de dans și forța tribală a bandului de alternativ. Unii i-ar zice world music, pentru noi e un ansamblu care poate doini românește și te poate învârti nebunește.

Muzică lumească sună ca locurile de pe unde ne-am tras seva – bucovinean, moldovean, sud-dunarean și balcanic, așa cum e România de fapt. Ultimul nostru album este „ROIESC”.

Activitatea noastră de 3 ani ne-a facut să ne ducem muzica în toată țară la festivaluri mici și mari, în piețe, în păduri, biserici și concepte create speciale de noi. (Jazz in the Park, E.C, Codru Festival, Festivalul de Film si Istorii – Râșnov, Focus in the Park). In prezent lucrăm la următorul album, “fuga iuga”, și în paralel am lansat un nou proiect de muzicii povestite – “Gazda”, pe care il gasiti în Teatrul Teatrelli.