Alina Eremia

Artistă

Drumul real spre primul loc în topuri. Povestea din spatele Alinei Eremia 

Alina Eremia este una dintre cele mai apreciate cântărețe din peisajul muzical actual care a trecut prin 20 de ani de încercări, reușite și eșecuri. A intrat în atenția publicului în urmă cu șapte ani, când a fost protagonistă în serialul fenomen ,,Pariu cu viața”, serial difuzat de PROTV, cel mai urmărit post TV din România și de atunci, fără întrerupere, a evoluat în lumina reflectoarelor. Cariera muzicală, la care a lucrat din copilărie, a început să prindă contur abia în 2013, o dată cu single-ul ,,Vara mea”, și s-a consolidat treptat, o dată cu fiecare nou single lansat. Alina Eremia a trecut prin toate etapele de maturizare în timp ce își definitva poziția în industria muzicală.

Începuturile. Despre ambiție și determinarea

Drumul real spre succes a început din Buftea, iar la vârsta de 5 ani, Alina au luat primul contact cu lumea artistică, în televiziunea publică.  A făcut parte din experiența Eurovision Junior, moment pe care artista l-a considerat drept „rampa de lansare”. Apoi, la 15 ani, Alina Eremia a trecut prin prima încercare din viața obișnuită a oricărui artist, indiferent de valoarea și importanța acestuia. Când proiectele nu mai funcționează, când ,,rămâi pe bară”, când recalculezi și muncești în liniște.

Apariția succesului

O etapă importantă în cariera Alinei a fost serialul ,,Pariu cu viața”. Când ,,a venit timpul” ei, artista a înțeles că încunurarea anilor de muncă din copilărie și adolescență este, de fapt, o provocare și mai mare. Nu știa că urmează să nu realizeze cât de iubită devine, din cauza programului strict pe care îl presupunea proiectul și că va face cunoștință cu responsabilitățile unui adult. Alina povestește despre vremurile în care era în LALA BAND, și la asociază cu o vreme de „armată”. „Viața mea era despre serial și concerte, strict. De luni până vineri filmam, iar în weekenduri aveam concerte. Asta a fost viata mea in acea perioada. Eu nu mai stateam. Stateam singura. De la 15 ani, adica din clasa a 10-a m-am mutat singura si stateam in chirie.”

Stabilizarea succesului și primul loc în topuri

Drumul spre primele poziții în topurile muzicale înseamnă o nouă etapă prin care Alina Eremia a trecut. Cu toate că era cunoscută din serialul de prime time al PROTV-ului, producătorii muzicali nu s-au înghesuit să-i dea piese, din contră. Este conștinetă de norocul pe care îl are, iar pentru că este una dintre cele mai autentice tinere de succes din țară, pop icon-ul de astăzi rememorează, cu drag, chiar și drumul de la magazinele de haine din coltul blocului spre marile branduri. În această etapă, Alina s-a lovit de probleme serioase de imagine, deoarece nu era privită ca un proiect în sine, ci era asociată mereu cu LalaBand. Așa, a rămas încă un an pe bară, iar cu banii din LalaBand, plus încă un credit, și-a luat prima garsonieră.

După lansarea piesei „Tu ești vara mea”, al cărui success inundase platformele online, Adi Sîna i-a acordat o primă șansă, văzând potențialul din ea. Ulterior a apărut „În Dreapta Ta” cu Vescan, piesa care a ajuns la radio și a poziționat-o în industrie. În 2014 ajunge artist solo în „Cum se face”, și urmează și „Când luminile se sting”. La piesa „Cand luminile se sting” multi oameni au zis nu, ca nu este o piesa potrivită și suficient de puternică. Cu toate acestea, Alina și-a zis „Piesa asta este riscul meu, este pariul meu! Și am avut dreptate.”

Dorința de autodepășire

În urma faimei dobândite în toți acești ani, Alina nu și-a pierdut determinarea, și nici entuziasmul și inocența. La început era timidă, dar arde constant în ea flacăra nevoii de autodepășire, și asta s-a păstrat cel mai predominant în toți acești ani. Iar dacă ar fi să vorbească despre ce înseamnă muzica pentru ea: este locul unde are cum să greșească, nu o judecă nimeni, ci tocmai ea devine propriul critic si judecător.

Gândurile Alinei despre ea însăși la final de poveste arată așa: „Eu eu chiar vă propun să îmi ascultați cu atenție muzica, pentru că versurile alea sunt chiar parte din trecutul meu, si nu am putut să îl exprim din anumite considerente. In muzica mea nu voi avea nicio limită și nicio bariera!  Mi se pare mai sincer și mai onest!”